Volledig scherm
Politie grijpt in tijdens illegale houseparty Deest © YouTube

Druten wil stevig blijven optreden tegen lawaai

DEEST/ DRUTEN - De gemeente Druten wil stevig blijven optreden tegen lawaaioverlast. Dat zei burgemeester Luciën van Riswijk donderdagavond op antwoord van vragen van CDA-raadslid André van den Hurk.

Die kaartte de illegale houseparty in de Afferdense en Deestse Waarden van afgelopen weekend aan en vroeg of extra bevoegdheden nodig zijn voor de burgemeester om in de toekomst nog harder op te kunnen treden. 

,,Die party's blijven komen, als je niet handhaaft’’, meende Van den Hurk. ,,Je kunt geen illegale houseparty's tolereren en tegelijkertijd de legale horeca met allerlei regels opzadelen.’’

Moeilijk voorkomen

Van Riswijk zei ook een  hekel aan illegale houseparty's te hebben. Het voorkomen daarvan is volgens hem heel moeilijk. ,,Die feesten komen spontaan, die melden zich niet van tevoren aan. Het ging in dit geval ook om een professioneel gezelschap dat zelfs internationaal gasten trekt. De meeste gasten waren met auto's en ze hadden de toegangswegen geblokkeerd.’’

Deze omstandigheden en het feit dat het pikkedonker was in het gebied dat bovendien gevaarlijk is door de herinrichting tot nieuwe natuur maakte het volgens Van Riswijk noodzakelijk dat de politie wachtte met ingrijpen tot het licht werd. 

In beslag

De politie heeft spullen, onder meer geluidsapparatuur, in beslag genomen van de organisatoren. ,,Ik hoop dat dat leidt tot extra inzicht bij de groep die het organiseert’’, zei Van Riswijk. Hij zei dat de politie naar zijn mening stevig had opgetreden. ,,Het is helder geworden voor deze groep dat ze Deest voortaan beter kunnen mijden. En we zijn voor een eventuele volgende keer beter voorbereid.’’

De politie had moeite om de lawaaimakers op te sporen, zo bleek uit de woorden van de burgemeester. Ze dacht eerst dat het lawaai bij de Veerdam vandaan kwam en reed ook nog naar de Blauwe Brug. Daarna kwam ze er pas achter dat de lawaaimakers zich in de uiterwaarden bij Deest bevonden.

Volledig scherm
Restanten houseparty Deest © Roland Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal