Wethouder André Springveld (l) overhandigt huisnummer 44 van het toekomstig nieuwe pand aan de Energieweg aan Breedvelddirecteur Martijn de Wolf.
Volledig scherm
Wethouder André Springveld (l) overhandigt huisnummer 44 van het toekomstig nieuwe pand aan de Energieweg aan Breedvelddirecteur Martijn de Wolf. © Gemeente Druten

Drutens bedrijventerrein Westerhout krijgt er weer een bedrijf bij, Breedveld gaat er bouwen

DRUTEN - Het Horssense bedrijf Breedveld Mobiele Wandsystemen begint ook een vestiging op het Drutense bedrijventerrein Westerhout-Zuid. Daarmee komt er schot in vestigingen op dit bedrijventerrein dat al jaren half braak ligt en een zorgenkindje is voor de gemeente. 

Breedveld vestigt er een magazijn en een kantoor. De producent van mobiele wandsystemen breidt nog deze zomer zijn bedrijfsactiviteiten uit naar een zichtlocatie aan de Energieweg. Breedveld is nu  gevestigd aan de Rijdt in Horssen.  

Magazijn staat er voor de zomer

De bouw op Westerhout-Zuid start met de realisatie van een nieuw magazijn. Extra kantoorruimte wordt in een latere fase toegevoegd. Als alles volgens planning verloopt, is het magazijn voor de zomer gereed.

Wethouder André Springveld van de gemeente Druten laat weten blij te zijn met deze ontwikkeling. Zoals het er nu naar uitziet gaat nog een kavel op het terrein dit jaar in de verkoop. Daar onderhandelt Druten volop over. Breedveld was in september vorig jaar al in beeld. De PFAS-problematiek zorgde voor vertraging.

Maas en Waal