Drutens wethouder Springveld legt kritiek van slap beleid naast zich neer

DRUTEN - De Drutense wethouder André Springveld haalt zijn schouders op over de kritiek die hij enkele weken geleden kreeg te verduren van Sociaal Maas en Waal (SMW). Die oppositiepartij vindt dat Springveld desinformatie verspreidt en geen daadkracht vertoont als het gaat om groene energie. 

André Springveld
Volledig scherm
André Springveld

Dat maakt zijn antwoord op de vragen van SMW over Springvelds energiebeleid duidelijk. De partij vond het misleidend dat Springveld transport van de opgewekte energie in het geplande drijvende zonnepark Uivermeertjes problematisch noemde.

GroenLeven, het bedrijf dat die park wil bouwen, heeft al een overeenkomst over het energietransport met Liander. De wethouder zegt die overeenkomst niet te kennen. Hij baseerde zich op ‘het algemeen beeld dat Liander schetst’ over gebrek aan transportcapaciteit.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal