Martin van Gelder
Volledig scherm
PREMIUM
© Martin van Gelder

Een lesje in nederigheid voor Wijchense wethouders

ANALYSEWijchen moet aan zijn imago werken, zei bureau Necker van Naem in de evaluatie van de mislukte fusie. Het beeld van het ‘arrogante’ Wijchen was door de gang van zaken rond de fusie bevestigd. Een ingesleten houding verander je echter niet van de ene op de andere dag, zo blijkt. 

5 reacties

 • Peter Galen

  2 maanden geleden
  Al die ambtenaren willen alleen een fusie omdat ze zelf meer geld ontvangen simpel zat
 • norman van Luyck

  2 maanden geleden
  Ik ben wel benieuwd Jos Arts welke redenen je hebt om K8W corrupt te noemen. Ik ben zelf geen stemmer op K8W, maar ben altijd wel benieuwd naar de bewijzen die iemand heeft om zo’n uitspraak te kunnen doen. Dus Jos: laat die bewijzen maar eens zien.
 • Druutenaar

  2 maanden geleden
  Een lesje van opstappen lijkt me
 • m bruijn

  2 maanden geleden
  Stel Nijmegen fuseert met Wijchen. Zou Nijmegen dan van naam veranderen? Waarom zou Wijchen dan van naam moeten veranderen als er een verzameling plattelandsgemeenten wordt toegevoegd?
 • Joop Arts

  2 maanden geleden
  Als de mensen zich eens goed verdiepen in K8W dan is de kans groot dat het gedaan is met deze achterbakse corrupte partij. Ze zijn er niet voor de inwoners maar puur uit eigen belang. En voor iedereen telt: kunnen ze naar een grotere gemeente dan vertrekken ze onmiddelijk.
 1. Drutense bestuurders vinden conclusies rapport over mislukte fusie niet wereldschokkend: ‘Achterkamertjespolitiek? Nee hoor!’
  PREMIUM

  Drutense bestuur­ders vinden conclusies rapport over mislukte fusie niet wereld­schok­kend: ‘Achterka­mer­tjes­po­li­tiek? Nee hoor!’

  DRUTEN - Dat er al in 2019 informeel en achter de schermen over een fusie tussen Wijchen en Druten is gesproken door politici uit de beide gemeenten is geen probleem. Dat vinden de wethouders en de burgemeester van Druten. Dat Wijchense politici daarbij zeiden dat de naam van die nieuwe gemeente Wijchen moest worden en dat daar het gemeentehuis moest staan, is hun goed recht. Maar daar zijn B en W van Druten wel ‘dwars voor gaan liggen’.

Maas en Waal