Volledig scherm
Appeltern tussen groene ruimte en de Maas. © Theo Peeters

Eindelijk weer woningen in de pijplijn in Appeltern: ‘geweldig nieuws’

APPELTERN - Na jaren waarin er niets gebeurde, zijn er eindelijk weer bouwplannen in Appeltern. In het leegstaande schoolgebouw van de oude Gravin van Rechterenschool aan de Spitsestraat en het veldje erachter komen 12 nieuwe woningen. Appartementen in het gebouw en ruim opgezette patiowoningen op het veldje erachter.

Arnold van Ooijen van het dorpsplatform is verheugd met het groene licht voor de plannen. ,,Eindelijk. Dit is geweldig nieuws.”

Het is voor het eerst in tijden dat er weer woningen bijkomen in het Maasdorp. Het dorpsplatform trok er dan ook al jaren hard aan om te zorgen dat er eindelijk weer gebouwd werd in het dorp. ,,Zonder nieuwe huizen bloedt uiteindelijk alles dood”, stelt Van Ooijen.

Betonfabriek

Als het een beetje meezit, wordt het nog mooier voor de dorpsbewoners. Er is ook een bouwplan in de maak voor de betonfabriek aan de Maas, een verpauperde locatie die veel Appelterners al jaren een doorn in het oog is. De gemeente heeft het nog niet helemaal goedgekeurd, maar er ligt al wel een plan voor 40 woningen. Wethouder Sander Bos is enthousiast over het initiatief, maar voor een definitief akkoord zal het toch eerst verder moeten worden uitgewerkt. ,,Maar het zou een ruimtelijk knelpunt oplossen, dus dan werken we graag mee.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal