Volledig scherm
Jeanette Litjens en Toine Janssen van Haneman Biofruit. © Haneman

Fruit en sap op Winssense vaderdag

VIDEOWINSSEN - Toine Janssen van Haneman Biofruit in Winssen viert zondag een bijzondere vaderdag. Dan houdt hij, samen met zijn vrouwr en medefruitteler Jeanette Litjens, een open dag op zijn biologische fruitbedrijf Haneman aan de Molenweg 40. 

Vaders kunnen hun feestje vieren in de boomgaard met live muziek of zich laten rondleiden door de boomgaard met het trekkertreintje. De eigen sap-persinstallatie is voor het eerst in werking te zien en er zijn workshops en proeverijen van andere biologische bedrijven die zich op een kleine markt presenteren.

Het verhaal gaat verder onder de video.

Al het eten en drinken is uiteraard ook biologisch, dan wel vegetarisch en kinderen kunnen hun ei kwijt met diverse spellen en activiteiten. Ze kunnen ook een 'bioboerenbewijs' halen. 

Door het biologische telen heeft Haneman meer fruit met vlekjes of een afwijkende vorm. Die zijn onverkoopbaar Die appels en peren worden met de nieuwe pers tot sap verwerkt. Een paar duizend flessen biologisch sap denken Janssen en Litjens te kunnen produceren. 

De open dag haakt aan bij een landelijk initiatief van Bionext: Lekker naar de Bioboer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal