Volledig scherm
PREMIUM
De gemeentehuizen van Beuningen, Druten, Wijchen en West Maas en Waal (vanaf linksboven, met de klok mee) © Eveline van Elk

Fusie tot gemeente 'Half Maas en Waal' is niet meer zo ver weg

WIJCHEN / DRUTEN - Nu zowel Wijchen als Druten een nieuwe burgemeester zoekt, moeten die twee maar gewoon helemaal fuseren, zegt de Wijchense PvdA. En laat de buren ook alvast meepraten. Komt er een gemeente Maas en Waal?

,,Wijchen wordt verkwanseld en verraden." Leo Herms van Wijchen Lokaal is duidelijk over het voorstel van zijn raadscollega's van de PvdA om Wijchen snel met Druten te laten fuseren. Die twee hebben al één organisatie en moeten, nu beide een nieuwe burgemeester zoeken, maar meteen helemáál samengaan, aldus de sociaaldemocraten.

(Lees verder onder de foto)

Volledig scherm
Het gemeentehuis van Wijchen. © Eveline van Elk

Geen geheim

Een beroerd idee, vindt Herms. Toch moet hij zich serieus voorbereiden op een mogelijke verkiezingscampagne buiten de gemeentegrens. Is het niet over twee jaar, dan wellicht een verkiezing later. Het is geen geheim dat de Drutense gemeenteraad een herindeling best ziet zitten. En ook veel Wijchense politici zien een 'echte' fusie als een logische vervolgstap op de ambtelijke samensmelting.

De PvdA heeft de steun van Sociaal Wijchen en D66. Die laatste partij roept al járen om een herindeling. Beuningen en West Maas en Waal laten aanhaken bij één gemeente Maas en Waal? Gráág! Sociaal Wijchen ziet de nieuwe Wijchense burgemeester straks al de samensmeltgemeente leiden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal