Volledig scherm
Foto: Hai Voeten/De Gelderlander

Gaysauna Azzurra in Beuningen toch open

BEUNINGEN/BEEK - Gaysauna Azzurra aan de Van Heemstraweg in Beuningen mag alsnog de deuren openen. De sauna, die lange tijd op De Geest in Beek was gevestigd, ontvangt zondag de eerste mannelijke gasten in het nieuwe onderkomen.Bedrijfsleider Pero Veljanovski en eigenaar Rob de Witt zijn al maandenlang met de gemeente Beuningen in onderhandeling over de heropening.

Deze zomer leek het erop dat gaysauna Azzurra definitief dicht zou blijven, nog voordat de sauna zijn deuren echt had geopend. Dat kwam doordat de gemeente Beuningen de gaysauna als seksinrichting kwalificeerde. En daarvoor wilde de gemeente geen vergunning afgeven.

Nu heeft Azzurra de sauna naar de wensen van de gemeente Beuningen aangepast. Volgens Veljanovski zijn de ontmoetingsruimten in de sauna, die de vergunning tegenhielden, hermetisch op slot gedaan. Volgens een gemeentewoordvoerder valt Azzurra nu in de categorie schoonheidsinstituut. Van exploitatie als seksinrichting kan nu geen sprake meer zijn in welke vorm dan ook.

Gaysauna Azzurra zat voorheen in Beek. Daar sloot het de deuren in april waarna het bedrijfspand gesloopt werd om plaats te maken voor nieuwbouw. Sindsdien wachtten klanten op de heropening. In Beek had Azzurra wel de bestemming seksinrichting.

Maas en Waal