Volledig scherm
Kermis in Beuningen. © Eveline van Elk

Geen geschikte locatie: Beuningse voorjaarskermis verdwijnt voorgoed

BEUNINGEN – In het voorjaar staat er voortaan geen kermis meer in Beuningen. Dat hebben het bestuur van de Lentefeesten en het Centrummanagement besloten. Reden? Ze kunnen geen geschikte locatie vinden.

Tot een aantal jaar geleden stond de kermis op het Asdonck-terrein aan de Van Heemstraweg. Om naar de andere festiviteiten van de Lentefeesten te gaan, die in het centrum zijn, moesten de bezoekers dan een stukje lopen. ,,Bovendien waren de kermisexploitanten niet blij met dat terrein. Met mooi weer is het stoffig en als het regent ligt het vol met plassen”, zegt Niels Aarts, secretaris van de Lentefeesten.

Daarom verhuisde de kermis in 2015 naar het Mauritsplein bij onder meer de Lidl en Albert Heijn. Verschillende winkeliers waren daar niet blij mee, omdat die dagen dan niet geparkeerd kan worden op het plein. 

Door het verdwijnen van de voorjaarskermis blijft voor Beuningen alleen nog de ‘kleine’ najaarskermis op het Julianaplein over. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal