In het ontzandingsplan Over de Maas bij Alphen wordt nog steeds granuliet gestort.
Volledig scherm
PREMIUM
In het ontzandingsplan Over de Maas bij Alphen wordt nog steeds granuliet gestort. © Foto Peter Deurloo/DG

Gemeente vangt bot: granulietstort in Over de Maas gaat onverminderd door

VIDEOBENEDEN-LEEUWEN - Het storten van granuliet in de zandwinplas Over de Maas, in de uiterwaarden tussen Alphen en Dreumel, gaat onverminderd door. Het Rijk houdt zijn poot stijf.

Er was dinsdagmiddag een gesprek over het storten van het restproduct bij de asfaltproductie, gemengd met een chemische substantie, tussen wethouder Ans Mol en enkele ambtenaren van de gemeente West Maas en Waal, Rijkswaterstaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Inzet van de gemeente was een (tijdelijke) stop van van de dumpingen. Maar het overleg had geen resultaat, zo laat de gemeente weten. Het was volgens de gemeente een ‘intensief gesprek’. Al vanaf 4 november vraagt West Maas en Waal om openheid over de stortingen en openbaarheid van alle stukken over de toepassing van granuliet in Over de Maas.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal