Volledig scherm
PREMIUM
Optreden van Happy Ouwer in Kamp Castor, Mali. Links Arno Peters. © Gerben van Es

Genieten van optreden voor militairen in de woestijn


DRUTEN - Geen moment heeft Arno Peters van feestmuziekduo Happy Ouwer uit Druten zich onveilig gevoeld in Mali. Daar trad hij vorige week met zijn maat Ewald Janssen op voor de Nederlandse militairen op vredesmissie die afzwaaiden. ,,Het was bijna 60 graden overdag en 30 tot 35 graden ’s avonds als we optraden. Een zandstorm zorgde nog voor enige luchtverplaatsing.”

Peters heeft diep respect voor de mannen die in deze omstandigheden hebben gediend. ,, Die jongens hebben hard gewerkt, ze hebben alles gegeven. We stond op Koningsdag op te treden voor 1.000 man, waarvan 300 Nederlanders. Allemaal nuchter. We hebben nog nooit voor zo veel nuchtere mensen opgetreden. En alles kwam in beweging, zonder een druppel alcohol.”

Buitenkans
Voor Happy Ouwer was het een eer, maar ook een buitenkans. Hun manager Henri van Heuvel van HSP Management kon het optreden bij defensie regelen via de Viking Entertainment Group waar hij contacten mee heeft. ,,Ze hebben bij defensie een vaste groep artiesten, vooral deejays, en wilden een keer wat anders.” De feestmuziek van Happy Ouwer ging erin als zoete koek. Arno Peters hoopt dan ook op meer optredens voor de troepen. ,,Het verst tot nu toe was een optreden in België”, zegt hij met een grijns.

Het feestduo trad twee keer op, samen met danseressen, zangeressen en een deejay. ,,Eerst in het kleine kamp in Bamako. Daar zaten 25 Nederlanders en 70 militairen van andere nationaliteiten. Twee dagen later gingen we door naar het grote kamp in Gao, waar 300 Nederlanders zaten. We zijn heel goed ontvangen en begeleid. We hoefden geen kogelwerende vesten om.” Een excursie buiten de kampen was echter uit den boze. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal