Een ander zonnepark op de Bomhofsplas.
Volledig scherm
PREMIUM
Een ander zonnepark op de Bomhofsplas. © GroenLeven

‘Grootste drijvend zonnepark buiten China’ in Uivermeertjes Deest komt er, ondanks tegenstand

DEEST/DRUTEN - Het drijvend zonnepark op de plas Uivermeertjes in Deest komt er.  De gemeente Druten tekende gisteren de overeenkomst met het bedrijf GroenLeven. Dat gaat het park, naar eigen zeggen het grootste drijvende zonnepark buiten China,  bouwen.

12 reacties

 • Peter Fontijn

  6 maanden geleden
  Eigen onderzoek van de Vereniging voor Duurzame EnergieRonald Plasterk in de Telegraaf 7-8-2020Opbrengst zon, wind en biomassa: bijna niets en de helft duurder“Mensen denken dat op dit moment de drie vormen (zon, wind en biomassa) goed zijn voor respectievelijk 17%, 16% en 12% van de energie; als je die bij elkaar zou optellen, zou dat bijna de helft van onze energie zijn. Feitelijk is het, zegt de NVDE: 1%, 2% en 5%! Feitelijk is het bijna niets.”
 • CCC

  7 maanden geleden
  Typerend om ook op dit verzoek van mij een min-stem weer zonder verdere toelichting te ontvangen
 • J P

  7 maanden geleden
  Ja Willem dat is typerend  voor de Drutense raad
 • Willem

  7 maanden geleden
  Ee komt nog een stevige bezwarenprocedure aan die nu pas in gang gezet kan worden. De gemeente gaat er vanuit dat de bezwaren die worden ingediend niet sterk genoeg  zijn. Ga er van uit dat de verantwoordelijken in de gemeente mocht het toch anders blijken te zijn hun verantwoording zullen nemen. Het hele traject is een grote volksverlakking, de raad van Druten moet zich diep schamen, oneerlijk naar de burgers, valse toezeggingen , incomplete informatie en manipulatie door Groenleven met zelfs een aanbod aan de hengelsport voor een leuk clubhuis. De rechter zal het laatste woord hebben. 
 • CCC

  7 maanden geleden
  Min-stemmen is gemakkelijk, maar geef dan ook even aan waarom. Van de min-stemmers zou ik graag willen weten wat zij dan als oplossing zien voor de winteravonden
 1. Heftige bodycambeelden van fotograaf tijdens rellen in Eindhoven
  Play

  Heftige bodycam­beel­den van fotograaf tijdens rellen in Eindhoven

 2. Michiel en Wendy verrassen agenten met kroketten en taart
  Play

  Michiel en Wendy verrassen agenten met kroketten en taart

Maas en Waal