Volledig scherm
© Ed van Alem

Grote zorg over leerlingenvervoer in Druten

DRUTEN – Ouders met kinderen in het passend onderwijs maken zich grote zorgen over de aangekondig­de bezuinigingen op het leerlingen­vervoer. Sinds februari hebben ze zich verenigd in het platform Oud­ers Maas en Waal.

Frappant
„De gemeenteraad beslist pas in augustus over het voorstel, en dan nu al zulke stellige uitspraken van de wethouder, dat is echt frap­pant.” Martine van ’t Hek , initia­tiefneemster van het platform Ouders Maas en Waal, reageert op het voorstel van de gemeente Dru­ten om de vergoeding van school­vervoer voor langdurig zieke kin­deren en leerlingen met een ver­standelijke of lichamelijke beper­king, te beëindigen.

Instroom
Verantwoordelijk wethouder Jac van Dongen gaf deze week aan voorstander te zijn van instroom van kinderen met een beperking in het lokale en reguliere onder­wijs. „We hebben met De Dijk en De Kom goede scholen voor spe­ciaal onderwijs in onze gemeen­te”, aldus de wethouder.

Profiel
Van ’t Hek, zelf moeder van 2 zorgintensieve kinderen, is het daar niet mee eens. „Elke school heeft een eigen ondersteunings­profiel”, stelt ze. „De scholen in Druten zijn niet altijd de meest passende keuze.”

Het platform zet zich de komen­de maanden in voor het behoud van vergoeding voor leerlingenver­voer. En ook andere veranderin­gen met betrekking tot passend onderwijs worden door de ouders nauwlettend gevolgd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal