Op drie percelen werden het afgelopen half jaar boompjes omgezaagd. De laatste keer - medio vorige week - in Altforst zelfs 2.500 exemplaren.
Volledig scherm
Op drie percelen werden het afgelopen half jaar boompjes omgezaagd. De laatste keer - medio vorige week - in Altforst zelfs 2.500 exemplaren. © DG

'Handvol' tips over agri-terreur

ALTFORST - De politie heeft 'een handvol' tips binnengekregen over de agriterreur in West Maas en Waal. Hoe bruikbaar en concreet die zijn is nog niet duidelijk, rechercheurs gaan er mee aan de slag. 

De tips kwamen binnen nadat wijkagenten vrijdag en zaterdag flyers hebben uitgedeeld. Dat gebeurde bij omwonenden van getroffen boerenbedrijven en bij supermarkten in de regio. Ook is er afgelopen weekend veel aandacht voor de agriterreur geweest bij nationale media. 

Rustig

Voor zover bekend is het afgelopen weekend rustig gebleven en zijn er geen nieuwe meldingen van vernielingen. Sinds eind september zijn op acht locaties hooibaalverpakkingen en kuilvoerdekzeilen kapotgesneden, fruitboompjes omgezaagd of spijkers en stalen pijpen in oogstrijp mais verstopt. 

Agriterreur in Wamel: kapotgesneden dekzeilen van kuilvoer.
Volledig scherm
Agriterreur in Wamel: kapotgesneden dekzeilen van kuilvoer. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal