Volledig scherm
Deelnemers aan de 5 en 10 kilometer van de Hernense Stratenloop. © DG

Hernense Stratenloop voor de 13de keer voor liefhebbers

updateHERNEN - De Hernense Stratenloop bood zaterdag voor de dertiende keer de mogelijkheid om in een mooie omgeving de strijd aan te binden met hardlopers van eigen niveau. Wethouder Geert Gerrits loste het startschot voor ruim 300 deelnemers.

Hij kon zelf niet van start door een blessure. In 2020 hoopt hij weer mee te lopen.

Geen superlopers uit Kenia waar van tevoren al van vaststaat dat je er geen kans tegen maakt, maar gewone mannen, vrouwen, meiden en jongens. Veel dorpelingen ook. Een aantal sportievelingen uit Bergharen, Hernen en Leur volgde hiervoor speciale trainingen vanuit de Hernense Stratenloop.

Hernen moedigde de lopers aan, onder meer bij start en finishplaats, dorpshuis De Mijlpaal. De drukte in de straten van zaterdag is niets vergeleken bij de drukte die zondag Hernen zal overspoelen. Dan is het Hernense Stratenmarkt en barst het dorp traditioneel uit zijn voegen. 

Het verhaal gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
Deelnemers aan de 5 en 10 kilometer van de Hernense Stratenloop. © DG

Bij de stratenloop werd de 5 kilometer bij de vrouwen gewonnen door Ilse Oldenburg uit Den Haag, tweede werd de Hernense Noek Smolders en derde Annelies de Krijger uit Wijchen. Bij de mannen ging de overwinning naar Dennis van Doornik uit Druten. Tweede werd John Noy uit Hernen en derde Dennis Hopman uit Wijchen.

Op de 10 kilometer ging de overwinning bij de vrouwen naar Annefleur Oldenburg uit Ewijk. Er was een tweede plek voor Lianne Roelofs uit Wijchen en een derde voor Wilke van Kerkhof-Raes uit Geffen. Bij de mannen werd Jan-Willem Wolters uit Elst eerste, gevolgd door Wijchenaar Martien Peters en Sjoerd Boerdijk uit Bergharen.

Op de 600 meter voor jongens werd Kavin van Heumen uit Hernen de eerste, gevolgd door Senna Sinaij uit Balgoij en Xander van Kerkhof uit Hernen. De overwinning op de 600 meter voor meisjes ging naar Sophie van Kerkhof uit Hernen. Zij liet Lisa van Dorland en Tineke Huddlestone (beiden uit Hernen) achter zich.

De 1200 meter voor jongens werd gewonnen door Thomas van Orsouw uit Schaijk. Hij liet Cheng Peters uit Bergharen en Tijmen Pierlo uit Hernen achter zich. Bij de meisjes waren er maar 2 deelnemers. Sophie van Zutven uit Hernen werd eerste en Kelly van Thiel uit Wijchen tweede. 

De beste Hernenaren kregen net als altijd een extra prijs.

Volledig scherm
Deelnemers aan de 5 en 10 kilometer van de Hernense Stratenloop. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal