Hobbyen met kwast, stem en kettingzaag

BERGHAREN - Een kleine honderd hobbyisten en kunstenaars uit Bergharen en Hernen en omgeving laten zondag tussen elf en vier zien wat ze in huis hebben tijdens de eerste Bergharense Lentefair in dorpshuis De Zandloper. 

De entree is aan de Uitloper, het evenemententerrein aan de achterzijde, waar onder meer oude tractoren, bromfietsen en een springkussen staan opgesteld. Boomkunstenaar Sjoerd Dietvorst, ook verantwoordelijk voor de kunsttotempaal op de Uitloper, geeft een demonstratie met zijn kettingzaag. Kinderen kunnen helpen met paaseitjes zoeken.

Stoommachines

Binnen zijn er optredens van, bijvoorbeeld, het Kioskkoor, blaasorkest MuzAnna, en zangkoor Hullie. Ook zijn er workshops en opstellingen met zaken als glas-in-lood, schilderkunst, kleine stoommachines, fijne mechanica, modelbouw en houtbewerking. Kinderen kunnen ook komen knutselen. Zo geeft Twanny van Summeren van Twanny's Knutselatelier een mini-workshop houtbranden.

Volledig scherm
Boomkunstenaar Sjoerd Dietvorst geeft een demonstratie. © Eveline van Elk
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal