Ouders met weinig geld kunnen hun kinderen vaak niet bieden wat ze graag zouden willen.
Volledig scherm
Ouders met weinig geld kunnen hun kinderen vaak niet bieden wat ze graag zouden willen. © Thinkstock

Honderden arme Drutense kinderen geholpen

DRUTEN - Stichting Leergeld 2Stromenland heeft het potje dat ze van de gemeente Druten kreeg, goed besteed. Honderden kinderen hebben een beroep gedaan op Leergeld voor vergoedingen op het gebied van schoolreisjes, onderwijs, zwemlessen, deelname in sportclub en culturele en sociale activiteiten. 

5 reacties

 • tgm beuningen

  4 jaar geleden
  In dit geval wordt de armoede afgemeten aan de hoogte van het inkomen. En het is natuurlijk niet best als een inkomen van 120% van het minimum inmiddels armoede betekent en je kinderen dan min of meer automatisch in een sociaal isolement raken. Wat ook niet best is als tegelijkertijd kosten nog moeite worden gespaard om het aantal mensen met een minimuminkomen flink te doen stijgen, maar dat terzijde.
 • tgm beuningen

  4 jaar geleden
  Ja, mn de verjaardagsbox zal een hoop ptss kunnen voorkomen ;-)
 • tgm beuningen

  4 jaar geleden
  Wat is dan de zin van vragen naar het resultaat als je weet dat bij deze stichting de resultaten nog niet bekend zijn? En de 2 laatste vragen, een telefoontje naar deze stichting en je weet het. Los daarvan, het argument voor dit gedoe, "voorkomen dat arme kinderen in een sociaal isolement komen", is natuurlijk totale kletskoek.
 • P. Kroon

  4 jaar geleden
  triest dat dit in ons lan en in ons dorp nodig is
 • kwartjesheer

  4 jaar geleden
  Ik kan maar 1 ding zeggen Topactie

Maas en Waal