Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Hospice en thuiswaken Druten en Maas en Waal uit de lucht vanwege corona

DRUTEN - Het Bijna Thuis Huis in Druten en het thuiswaken bij stervenden, beide onderdeel van instelling De Brug, stoppen tijdelijk vanwege de coronacrisis. Dat laat de voorzitter van De Brug,  Jac van Dongen, weten in een persbericht.

Het besluit is donderdag genomen. ‘De afgelopen weken hebben we steeds meer maatregelen moeten nemen om vrijwilligers, verpleegkundigen, gasten en hun familie zoveel mogelijk bescherming te bieden', schrijft Van Dongen. ‘Ondanks deze maatregelen hebben steeds meer vrijwilligers zich ziek gemeld. De onzekerheid van besmetting gekoppeld aan de vaak hoge leeftijd van onze vrijwilligers spelen hierbij een belangrijke rol.’

Oproep voor nieuwe vrijwilligers bood onvoldoende soelaas

Er zijn zoveel medewerkers ziek thuis dat het haast onmogelijk is geworden een sluitend rooster te maken. De Brug deed een oproep voor nieuwe vrijwilligers. Daar hebben mensen op gereageerd, maar onvoldoende om door te kunnen blijven draaien.

Wanneer er weer gestart wordt ligt aan RIVM

Het hospice gaat dicht nadat de laatste gast is overleden of elders is geplaatst. Nieuwe gasten worden niet meer opgenomen. Hoe lang de gedwongen sluiting zal duren is niet bekend. ‘Ook wij zullen hierbij de richtlijnen van het RIVM volgen', schrijft Van Dongen.

Het hospice Bijna Thuis Huis is gevestigd in Druten. Het thuiswaken vindt plaats in de gemeenten Beuningen, Druten en West Maas en Waal.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal