Volledig scherm
De eerste negentien huizen op Tichellande in Druten-Oost. © Eveline van Elk

Huizen als paddenstoelen uit de grond in Druten

DRUTEN - Het is voorbij met de voorzichtigheid wat betreft de huizenbouw in Druten. De gemeente wil komende vier jaar gemiddeld 110 woningen per jaar neerzetten.  Daarvan komen er steeds vijf tot tien in de kleinere kerkdorpen te staan. Al bestaande plannen moeten sneller tot uitvoering komen dan eerder was bedacht.

Die ambitie  heeft het nieuwe college van B en W in haar beleidsprogramma staan. De hele gemeenteraad denkt mee over de woningbouw. Dat onderwerp staat op de zogeheten raadsagenda als onderwerp waar alle partijen samen, ook de oppositie, mee aan de slag gaan. 

Voor ieder dorp afzonderlijk wordt bekeken hoeveel woningen op welke plek kunnen worden gebouwd.

De groeiwijk Tichellande ten oosten van Druten zal de meeste huizen erbij zien komen. De bewoners van Tichellande kunnen straks ook kijken naar een kunstwerk ter herinnering aan de verdwenen baksteenfabrieken in de gemeente. Die haalden hun klei uit de grond in wat nu Tichellande is. Een aantal plassen in de wijk - tichelgaten genoemd - herinnert nog aan deze kleiwinning.

Nieuwe huizen worden vanaf 2019 allemaal gebouwd met energielabel A en zijn zo veel mogelijk energieneutraal.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal