ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Ik gun boeren een bloeiend familiebedrijf, maar ik maak me zorgen over het klimaat

Een rood-wit lint dwars over de oprit, een ontsmettingsbak en een bordje met strenge voorschriften op de staldeur. Dat zijn mijn herinneringen aan de mond- en klauwzeercrisis die door de documentaireserie De boerenrepubliek weer boven komen drijven. 

3 reacties

 • Carel van ‘t Zand

  2 weken geleden
  Boeren zijn meer dan welkom. Het is echter noodzakelijk dat met die belachelijke export gestopt wordt. We hoeven geen tweede grootste vleesexporteur vd wereld te zijn ten koste van onze leefomgeving en volksgezondheid. Biologische boeren laten al jaren zien dat het binnen Europa prima kan, met ook nog een beter loon. Ik hoef geen goedkope boontjes uit Ethiopië of Egypte over de rug vd arme bevolking daar. Laat ze daar liever voor zichzelf produceren.
 • Peter Galen

  2 weken geleden
  Maak je geen zorgen om klimaat nederland is een klein puntje op de kaart. De buitenlandse regels oosblok landen doen niks nul komma nul Het heeft totaal geen zin om je druk te maken dat moeten de grote landen doen.
 • m bruijn

  2 weken geleden
  In zijn algemeenheid maak ik mij zorgen over het leefmilieu. In delen van Nederland wordt dat onaangenaam beïnvloed door de activiteiten van de boeren, maar in grotere delen van het land wordt het verpest door de industrie en het verkeer. Daarbij heeft het vliegverkeer een zeer grote bijdrage. Waarom moet Schiphol een hub zijn voor de westelijke wereld. Leg dat in zee. En het is een gotspe dat wij het klimaat kunnen beïnvloeden met warmtepompen. Met een paar kerncentrales zijn we klaar.
 1. Auto belandt onderaan de dijk: waar is de bestuurder?
  Play

  Auto belandt onderaan de dijk: waar is de bestuurder?

 2. Opnieuw brandt een auto uit in Nijmegen
  Play

  Opnieuw brandt een auto uit in Nijmegen

Maas en Waal