Jeroen en Margot Hilhorst wonen nog even in het huis achter de kerk in Ewijk. Daar moeten ze eind oktober uit. Ze kunnen nog steeds geen andere woning vinden.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen en Margot Hilhorst wonen nog even in het huis achter de kerk in Ewijk. Daar moeten ze eind oktober uit. Ze kunnen nog steeds geen andere woning vinden. © Eveline van Elk

Jeroen en Margot moeten uit hun huis in Ewijk: ‘We hebben de kerk zelfs gesmeekt, laat ons erin blijven’

EWIJK - De paniek slaat toe bij Jeroen Hilhorst (73) en Margot Linders (61) uit Ewijk. Op 1 november moeten zij namelijk hun huis uit, maar ze kunnen geen andere woning vinden. 

16 reacties

 • Jessica Berends

  2 maanden geleden
  De kerk heeft altijd de mond vol van barmhartigheid en naastenliefde, tot ze het in de praktijk moet brengen. Ook is het wel naïef om, als je een contract tekent voor maximaal 5 jaar, te denken 'dat het vanzelf wel goed komt.' Dat betekent dat je maximaal 5 jaar hebt om iets nieuws te vinden. Niks meer of minder. Je weet dat dat tijd kost in deze oververhitte markt. Het zou de kerk wel sieren als ze mee zouden helpen iets te vinden, vooral na die mondelinge afspraken.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Tja tijdelijk contract. Maar ja dat horen we wel maar accepteren we niet.
 • Rudie Reindsen

  2 maanden geleden
  Een tijdelijk contract zegt t toch al? Dus nu niet doen dat je op straat gezet wordt! Je wist 5 jaar dat dit eindigt, tijd genoeg om in die periode iets anders te zoeken!
 • josefien wagelmans van dijk

  2 maanden geleden
  Dit geeft maar weer eens aan ook al denk je het niet/nooit nodig te hebben schrijf je in bij een woningcorporatie zodat je tijd op bouwt. Heb ik gedaan en toen ik mijn huis verkocht had ik zoveel inschrijftijd dat ik meteen een huurwoning kreeg
 • FTM van den Bouwhuijsen

  2 maanden geleden
  Het advies van Richy Vervuurt is inderdaad immoreel. Een advocaat inhuren om daarmee een niet te winnen zaak te rekken is voor de nieuwe eigenaren een ramp. Die moeten woningloos wachten op hun huis, dat ze huurvrij hebben gekocht. Wachten totdat de zaak tot bij de hoogste rechter is gerekt. De enige die daarvan profiteert is de advocaat.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Maas en Waal