Op de mini-skatevoorziening in de Wijchense wijk Kerkeveld (van links naar rechts): Bas van den Heuvel, Styn Megens, Rob Kuppen, Jeroen Schröder en Fabian Niemeijer.
Volledig scherm
Op de mini-skatevoorziening in de Wijchense wijk Kerkeveld (van links naar rechts): Bas van den Heuvel, Styn Megens, Rob Kuppen, Jeroen Schröder en Fabian Niemeijer. © Eveline Van Elk

Jeugd Wijchen is bang dat nu dassen skatebaan in de weg zitten

WIJCHEN - Ze hebben er jaren op moeten wachten, zien er halsreikend naar uit en hopen dat de skatebaan in het Oosterpark er dit jaar écht gaat komen. Enkele tientallen jonge Wijchenaren hebben echter nog één angst: dat de discussie over de dassenpopulatie in het park weer voor vertraging gaat zorgen. 

7 reacties

 • CCC

  4 jaar geleden
  Probleem is alleen dat er raadsleden in Kerkeveld in de buurt  wonen, dus dat zal hem dan vast niet gaan worden. Die willen dat niet voor eigen deur natuurlijk
 • waterbase

  4 jaar geleden
  Ik sluit mij aan bij CCC. Maak de skatebaan in Kerkeveld. Daar is ruimte zat. Oosterpark is ook altijd Okidoki. Dan hebben zij daar weer last van. Kerkeveld is een zee aan ruimte.
 • CCC

  4 jaar geleden
  Net zoals veel mensen niet tegen windmolens zijn zolang het maar niet in de eigen achtertuin is maar bij een ander voor de deur.
 • Jordy

  4 jaar geleden
  De "dassenlobby" is NIET tegen een skatebaan. Alleen is deze op de geplande plek ongewenst. Hoe moeilijk kan het zijn om huidige natuurwaarden te waarderen en daar rekening mee te houden? Hoe mooi zou het zijn wanneer recreatie (waaronder een skatepark) en natuurwaarden beide een plek hebben in het park. Of dat het nu wel of niet een natuurgebied is...
 • CCC

  4 jaar geleden
  Gewoon de skatebaan maken op de plek waar de foto is genomen. Mooi ruim park met huizen op voldoende afstand zodat er weinig overlast is voor aanwonenden.

Maas en Waal