Een van de nieuwe windmolens op het Engieterrein.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de nieuwe windmolens op het Engieterrein. © Gerard Verschooten

Jo uit Weurt ziet wieken niet, maar vreest wel geluid van de enorme windmolens op Engieterrein

WEURT/NIJMEGEN - Jo Smits woont zo dicht bij de twee windmolens op het Engieterrein aan het Maas-Waalkanaal in Nijmegen dat hij ze niet ziet. Het is een paradox. ,,Er staat een bomenrij tussen en ik zie de topjes alleen als ik helemaal achter in mijn tuin sta.” 

9 reacties

 • Cor Koenen

  5 maanden geleden
  Niet zeuren daar hebben jullie voor gestemd.wind en zonne-energie Stem op de Groenen.
 • Frans Bonnes

  5 maanden geleden
  @J.Zomers. Misschien dat kerncentrales de oplossing zijn, maar het duurt 10 tot 15 jaar voor die gebouwd zijn, hoe wil je die tijd overbruggen? dan zijn windmolens en zonnepanelenvelden wel een (tijdelijke) oplossing
 • J. Zomers

  5 maanden geleden
  @Ronald - kolencentrales dat zijn er momenteel 4 stuks van in Nederland. De hoge windmolens zijn dadelijk geen 4 maar 4000... je moet wel eerlijk zijn. Kerncentrale is het beste - met 3 kerncentrales kunnen we half Nederland van stroom voorzien.
 • J. Zomers

  5 maanden geleden
  In Duitsland hanteren ze een woonvrije afstand van 10 keer de hoogte. Dus bij een windmolen van 200 meter is dit 2000 meter. In Nederland is de norm 500 meter... de omwonenden hebben last van slagschaduw en slapeloosheid. Je woning, bedrijf of boerderij wordt een stuk minder waard. Wie wil daar wonen?
 • Maso Sanne

  5 maanden geleden
  Raad van State heeft onlangs een uitspraak gedaan. Nu in cassatie gaan tegen eerdere uitspraak geeft hoop. In Beuningen ligt het voorlopig ook stil.

Maas en Waal