Volledig scherm
Een judoclinic bij 't Kloskerhufke. © Eveline Van Elk

Judo als hernieuwde kennismaking met 'stoeien' in het Ipad-tijdperk

DEEST - Maar liefst zo'n 1.500 Drutense en West Maas en Waalse kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar trekken tussen eind november en de kerst een uurtje een wit pak aan, om in de gymzaal op school op de mat het judo te ontdekken. 

Het is één van de initiatieven van Actief Maas en Waal, waarbij judo al vanaf het begin in 2009 wordt aangeboden. Judo is tezamen met dans ook de populairste activiteit voor deze kinderen in de onderbouw van de basisscholen. 

Motoriek

,,Met de Ipad en laptop zijn kinderen het stoeien een beetje verleerd, terwijl dat juist op deze leeftijd belangrijk is. Daarom judo als prima stimulans voor de ontwikkeling van hun motoriek, want om ze kennis te laten maken met sporten als tafeltennis of volleybal moeten ze toch wat ouder zijn", zegt Bert de Haas van Actief Maas en Waal. ,,Die bieden we daarom aan bij de bovenbouwleerlingen van de basisscholen, de groepen 5 tot en met 8." 

Quote

We bieden de judoclinic bewust in deze tijd van het jaar aan: een uitlaat­klep in de spannende weken van de feestmaand, met sinter­klaas en kerst.

Bert de Haas, Actief Maas en Waal

De judokennismaking - zoals woensdag (foto) op 't Kloskerhufke in Deest, en donderdag op De Laak in Wamel - is ook bewust in deze tijd van het jaar. De Haas: ,,Een maand met sinterklaas en de feestdagen rond kerst en de jaarwisseling is voor deze leeftijdsgroep extra spannend. Judo of gewoon lekker stoeien is dan een prima uitlaatklep." 

Volledig scherm
Judo bij 't Kloskerhufke in Deest © Eveline Van Elk
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal