Volledig scherm
PREMIUM
De Kaliwaal bij Boven-Leeuwen tijdens hoogwater. © Eveline Van Elk

K3Delta: alles onder controle in Kaliwaal bij Druten en Boven-Leeuwen

DRUTEN - Bagger storten in de Kaliwaal gebeurt verantwoord en er is strenge controle op eventuele negatieve gevolgen. Dat is heel kort samengevat het verhaal van storter K3Delta dat vertegenwoordigers van het bedrijf onlangs hielden in Druten.

Ze deden hun zegje in een Rondetafelgesprek, een voorbereiding op de gemeenteraadsvergadering. Aanleiding was het verlengen van de vergunning voor het storten van slib waar de Drutense raad morrend mee akkoord ging. Buurgemeente West Maas en Waal ageerde er tevergeefs tegen.  

Schandalen

Kernachtig Druten en andere partijen in de Drutense raad vreesden voor milieuschade. Ze wezen op de schandalen rond het storten van vervuilde grond, mede uit het buitenland, in tal van plassen die afgelopen jaar aan het licht kwamen. Daarom vroegen ze het bedrijf om uitleg te geven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal