Kandidaten Prins Carnaval in Ewijk feestelijk gepresenteerd

videoEWIJK - In Ewijk werden zaterdagavond bij Carnavalsvereniging De Dijkvelders de elf kandidaat prinsen carnaval gepresenteerd. Op de elfde van de elfde, en om elf over elf natuurlijk. 

Café-zaal De Ouwe Deeg in Ewijk was goed gevuld en het bier vloeide rijkelijk. Prins Patrick, die de scepter in januari overdraagt aan de nieuwe prins, had moeite om boven de uitgelaten Ewijkenaren uit te komen en de kandidaten te introduceren.

Let's go disco

Het thema komend jaar is Let's go disco, en dat was te zien. Alle elf kandidaten hadden een glimmende blouse aangetrokken en een afro pruik opgezet. Onder begeleiding van discokrakers uit de jaren zeventig dansten ze hun weg naar het podium.

Opperheerser van Zottendael

Volledig scherm
Feestelijke presentatie kandidaten prins carnaval in De Ouwe Deeg in Ewijk © Irma van Teunenbroek

Wie van de elf de Opperheerser van Zottendael is, zoals Ewijk in carnavalstijd heet, wordt op 13 januari 2018 bekendgemaakt. De aankomende Prins Carnaval wist het zelf al wel. En ook de overige tien weten dat zij het niet zijn omdat ze niet zijn gevraagd. Maar alle elf houden ze de schijn op en willen het publiek en elkaar overtuigen dat zij de Opperheerser van Zottendael zijn volgend jaar.

De raad van elf van De Dijkvelders heeft de kandidaten uitgekozen omdat deze jarenlang actief zijn in het carnaval verenigingsleven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal