Het Drutense kindervakantiedorp had in 2012 een sjoelstormbaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Drutense kindervakantiedorp had in 2012 een sjoelstormbaan. © Eveline Van Elk

Kindervakantieweken en bouwdorpen in Maas en Waal zoeken en vinden alternatieven

WIJCHEN/DRUTEN - Het grootste kindervakantiedorp, Okie Dokie Dorp in Wijchen, gaat toch een hele week open. Maar dan via internet. Een aantal andere kindervakantieweken probeert ook alternatieven te vinden nu alle reguliere bouwdorpen zijn afgelast vanwege de coronacrisis. Sommige zien er geen heil in of wachten nog op duidelijkere regels van de gemeenten.

,,We gaan als alternatief digitaal activiteiten aanbieden”, zegt Femke Borghuis van Okie Dokie Dorp. ,,Al onze themagroepen gaan workshops maken die de kinderen online krijgen aangeboden. Met zoveel mogelijk activiteiten die ze buiten kunnen doen. Bijvoorbeeld een hutje in je eigen tuin bouwen. Het theater dat we altijd maken, gaan we nu opnemen en laten we iedere dag om 10 uur zien als begin van Okie Dokie.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal