Maurits Klaver
Volledig scherm
PREMIUM
Maurits Klaver © Johan Voermans

Klaver luidt noodklok: tekort aan gastgezinnen Oekraïense vluchtelingen in Maas en Waal

DRUTEN - Er is een tekort aan gastgezinnen voor Oekraïense vluchtelingen in de vier gemeenten van het Land van Maas en Waal. Dit meldt Maurits Klaver uit Druten. Zijn Stichting Samen Voor Oekraïne helpt de vluchtelingen.

3 reacties

 • tgm beuningen

  2 maanden geleden
  Gaat het niet wat ver om in Oekraïne mensen te gaan zoeken voor onderdak in Druten?
 • S Raaijmakers

  2 maanden geleden
  Goed gezegd Maurits. Waar groepsopvang op korte termijn makkelijk lijkt, kan het op lange termijn lijden tot overlastklachten bij omwonenden. Vaak simpelweg door onbegrip en onwetendheid, want de gasten willen niets liever dan zo snel mogelijk terug naar een veilig Oekraïne, waar ze voor de oorlog een baan hadden en een eigen stekkie. Noodopvang met grote groepen biedt deze privacy niet. Dus de gastgezinnen zijn een welkome afwisseling, waar ze een klein beetje warmte en privacy terugvinden.
 • Theo Binnendijk

  2 maanden geleden
  Dat verbaast mij niets, de gastgezinnen weten niet waar ze aan beginnen. Veel beter is het om ze in groepen op te vangen in gebouwen. Dan hebben ze ook nog steun aan elkaar. Goedbedoeld met alle respect, maar gastgezinnen zijn hiervoor niet de meest geschikte oplossing. Dus noodklok luiden, nergens voor nodig.

Maas en Waal