Volledig scherm
De kerkklok, een rijksmonument, zou kunnen blijven. © Bert Beelen

'Klok Deest kan blijven'

DEEST - De bijna vierhonderd jaar oude klok van Deest kan in de kerktoren blijven hangen. Tenminste als het de plaatselijke stichtingen Antonis en Bewust Deest lukt om de kerk te behouden voor het dorp.

Onderneemster Nadine van den Hazelkamp van de plaatselijke drogisterij Van der Wielen heeft er goede hoop op. Zij doet al ruim een jaar pogingen om de kerk te kopen, nu ondersteund door stichting Bewust Deest. 

Projectontwikkelaar

Van den Hazelkamp heeft binnenkort een gesprek met de Rabobank over een lening voor de aankoop van de kerk. Ook heeft ze contact met een projectontwikkelaar die de pastorie wil kopen en behouden. 

Naast de aankoop moet echter ook de verbouwing van het kerkgebouw tot gezondheidscentrum met therapieruimten worden gefinancieerd. Daarvoor is ongeveer 1,5 miljoen euro nodig. Dat geld moet nog grotendeels worden verworven via investeerders en crowd funding.

De stichting Bewust Deest houdt op 29 maart een presentatie van de kerkplannen in dorpshuis 't Trefpunt om 20.00 uur. 

Lees meer over dit onderwerp in de papieren en digitale krant van dinsdag.

Volledig scherm
De Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen in Deest. © Eveline van elk
Volledig scherm
Illustratie inrichting kerk Deest zoals voorgesteld door architect Frank Marcus. © Frank Marcus
Volledig scherm
Nadine van den Hazelkamp in haar winkel in Deest. © Do visser
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal