Kroon op restauratiewerk in Beuningen: ‘Zo’n haan moet blinken’

VideoMet het plaatsen van de met nieuw bladgoud vergulde haan ziet pastoor Ruud Roefs dinsdagmiddag de kroon gezet op drie maanden restauratiewerk van de Sint Corneliuskerk in Beuningen.

4 reacties

 • janv meulen

  2 maanden geleden
  J. Zomers, misschien is het U niet opgevallen maar meestal, staat de haan toch echt buiten op de spits van de kerk!..dus je hoeft er niet voor in de kerk..en kunt er van afstand naar kijken, naar de mooie blinkende haan.
 • A.M. BERBEN

  2 maanden geleden
  Nu maar hopen dat we hier niet volgend jaar al moeten lezen dat deze kerk ook dicht gaat. Niet omdat de pastoor dat wenst maar omdat het bisdom dat nodig vindt want meer dan 80% van alle rk parochies in Nederland draait feitelijk verlies en moet interen op het eigen vermogen. Trouw publiceerde daar juist vorige week een hele serie over. De bisdommen zullen dus steeds vaker parochies financieel gaan afromen omdat zij zelf ook nauwelijks meer over geld beschikken.
 • Marc van der van der Wee

  2 maanden geleden
  Mooie video! Toen de pastoor weer terug 'op aarde' was toonde hij wat emotie omdat het werk geklaard is. Volkomen logisch, voor de pastoor natuurlijk een heel bijzonder moment! Ik vind het een mooie kerk, al heb ik hem nog nooit in het echt gezien. Misschien toch Beuningen eens bezoeken...
 • J. Zomers (69)

  2 maanden geleden
  Wat heb je aan zo'n mooie blinkende haan op de torenspits in Beuningen als er niemand meer in de kerk komt?
 1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.

Maas en Waal