Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen van de Kubus krijgen in 2018 een loopclinic van Actief Maas en Waal. © Eveline Van Elk

Kubus Druten gymt bij Pax Coothstraat, discussie over school in het dorp gaat door

DRUTEN - De zeshonderd leerlingen van basisschool De Kubus in Druten gaan, na afbraak van sporthal De Heuvel, gymmen in de sportlokalen van Pax aan de Mr. van Coothstraat. Dat heeft de gemeenteraad van Druten besloten.

Wel hebben de raadsleden burgemeesters en wethouders opgedragen om te onderzoeken of de drie gymzalen aan de Mr. Van Coothstraat passend zijn voor de Kubus. 

Heuvelhal tegen de vlakte

Druten bouwt in 2021 een nieuwe sporthal aan de Gelenberg. Dan gaat de Heuvelhal tegen de vlakte. De Gelenberghal is te ver voor Kubusleerlingen. De gymleraren van de Kubus toonden zich eerder niet blij met het vooruitzicht te gymmen in de Paxlokalen. 

Alle leerlingen van het Pax Christi College gaan na 2021 gymmen in de Gelenberghal.

Gymmaterialen kopen

Volgens wethouder Sjef van Elk zijn de drie gymlokalen aan de Mr. Van Coothstraat pas over vijf tot tien jaar aan vervanging toe. Hij laat inventariseren welke gymvoorzieningen daar al zijn en welke bruikbare materialen uit sporthal aan de Heuvel beschikbaar zijn. Ook moet duidelijk worden welke gymmaterialen De Kubus eventueel nog moet kopen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal