Volledig scherm
Creatieve dagbesteding in de culturele broedplaats. © Paul Rapp

Kunstdagbesteding in Wijchen mag door

WIJCHEN - De dagbesteding in de Culturele Broedplaats in Wijchen is een succes. Na een proef van vijf maanden, wordt het project nu ook na 1 februari voortgezet. 

Kunstenaars en deelnemers zijn enthousiast over het initiatief, net als de gemeente en welzijnsorganisatie MeerVoorMekaar. De dagbesteding is een van de projecten van MeerVoorMekaar om eenzaamheid tegen te gaan.

Beperking

Elke donderdagochtend komen acht mensen in de voormalige school Samsam kunst maken met drie kunstenaars. Het gaat om mensen die bijvoorbeeld eenzaam zijn, kampen met een burn-out, of een verstandelijke beperking hebben.

Kunstenares Daniella Krijt hoopt de komende maanden meer kunstenaars bij het project te betrekken en wil ook dat er meer deelnemers komen. Bij MeerVoorMekaar, het Sociaal Wijkteam, en de Broedplaats kunnen mensen informatie vragen, zegt ze. 

Verantwoordelijk wethouder Rob Engels is 'positief'over het project en zegt dat het in elk geval door kan. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal