Plas Uilenburg in Ewijk waar aanwonenden een aanlegsteiger hebben.
Volledig scherm
PREMIUM
Plas Uilenburg in Ewijk waar aanwonenden een aanlegsteiger hebben. © Google Earth

‘Landjepik’ in Ewijk: bewoners die tuin uitbreidden op plas Uilenburg krijgen rekening gepresenteerd

EWIJK - Landjepik, zo noemt wethouder Sijmen Versluijs het dempen van een strook water van plas Uilenburg in Ewijk door bewoners van de Vordingstraat. Ze krijgen de rekening, zegt hij.

4 reacties

 • Ruud Andriessen

  2 maanden geleden
  Verkrijgende verjaring [3.99 BW] gaat over te goeder trouw onafgebroken bezit van 10 jaar. Dit inpikken van kadastraal vastgelegd terrein kan mede door de aangelegde beschoeiing nauwelijks op goede trouw wijzen, te meer omdat er heel wat kubieke meters grond voor moet zijn verplaatst bij het aanvullen van het maaiveld.
 • J. Schoneschijn

  2 maanden geleden
  Als er al sprake is van iets toe-eigenen is het 200 - 300 m2 wateroppervlak. Vervolgens is dit jaren door de gemeente Beuningen gedoogd (Vording 1, 2 en 3 dateren uit de jaren ‘70 - ‘85 van de vorige eeuw!) en nu moet er ineens geld voor betaald worden? Ik zou zeggen “jammer dan gemeente, kans gemist. Door e.e.a. ruim 35 jaren te gedogen is deze casus verjaard”.
 • Mar Leentjes

  2 maanden geleden
  De meest inhalige criminelen wonen niet in achterstandswijken, maar in woningen van een miljoen of meer. Ik hoop dat ze veel vaker worden aangepakt, want diefstal is diefstal. Ook als de dader een loverhemd met stropdas draagt.
 • martien vondenhoff

  2 maanden geleden
  Snap al niet dat er huizen aan zo 'n plas gebouwd mogen worden. Maak er mooi natuur gebied van heeft iedereen wat aan en niet alleen een paar mensen met genoeg geld om hier te kunnen bouwen Martien vondenhoff