Leerlingen Pax Christi College Druten investeren mee in crowdfunding bunkerschip

VIDEODRUTEN - Crowdfunding. Hoe doe je dat en waarom eigenlijk? Over die vragen gaf Paul van Rossum woensdag les op het Pax Christi College in Druten. Hij is de man achter het project Aan Dek. Van Rossum zoekt geld om het bunkerschip als horecaschip te laten terugkeren aan de Veerdam in Druten.

Dat gaat lukken, weet hij. Met eigen geld en een lening van de bank. ,,Maar banken staan tegenwoordig huiverig tegenover horecaprojecten.” Daarom is ook het werven van geld via crowdfunding essentieel. Het schip gaat onderdak bieden aan twee horecagelegenheden, vier bed & breakfastkamers en een mini-brouwerij. Aan wal komen tien camperplaatsen en er komt een jachthaven. De Veerhaven moet daarmee de nieuwe pleisterplaats van Maas en Waal worden .

Crowdfunding is hot. En dat is ook de manier waarop Van Rossum personeel werft. ,,We doen dat niet via sollicitatiebrieven, maar via vlogs, een filmpje waarin je jezelf aanprijst.” De initiatiefnemer kiest voor crowdfunding, niet alleen omdat het geld anders niet rondkomt, maar ook omdat het een binding geeft met de regio. ,,Mensen worden als het ware mede-eigenaar, voelen zich betrokken. Ze laten zien dat ze geloven in het project” Ook honderd Pax-leerlingen gaan investeren in de horecaboot voor 500 euro (5 euro per persoon) en brengen het geleerde dus meteen in de praktijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal