Lepoutre gaat, Brink komt als wethouder van financiën in Druten

DRUTEN - Willy Brink is donderdagavond benoemd als nieuwe wethouder van financiën in Druten. Hij volgt Michel Lepoutre op. Brink verving Lepoutre er al tijdens diens ziekteverlof.

‘In en na zijn periode als vervanger was er veel lof voor zijn functioneren als wethouder en daarom is zijn benoeming nu een logische keuze’, laat een woordvoerder van de gemeente Druten schriftelijk weten.

Lange politieke carrière

Brink was gemeenteraadslid in de gemeente Wijchen van 1990 tot 1994. Daarna was hij er wethouder (1994-1998) en  later nogmaals gemeenteraadslid (2010-2018). Van 2014 tot 2018  was hij plaatsvervanger raadsvoorzitter van Wijchen. 

Brink is van oorsprong jurist. In zijn werkzame leven was hij lange tijd advocaat en mediator en de laatste jaren bedrijvenparkmanager van de Wijchense bedrijventerreinen.

‘Fijn om er weer te staan’

,,Ik vind het fijn om hier weer te staan", zei Brink na zijn benoeming. ,,En als u een maand geleden tegen mij had gezegd dat ik slechts met negen voorstemmen wethouder zou worden, dan vrees ik dat u toch een ander had moeten zoeken", zei hij met een kwinkslag.

Er werd in Druten maar met negen raadsleden vergaderd vanwege de coronacrisis. Het is het kleinst mogelijke aantal in een raad n 17 leden om besluiten te nemen.  Brink: ,,Eerst maar even de crisis door en dan gaan we met zijn allen hard aan de slag.”

Michel Lepoutre kon woensdag geen afscheidsreceptie houden. Hij doet dat na de coronacrisis. Hij heeft 18 jaar in de Drutense politiek gezeten, waarvan vele jaren als wethouder.  

Willy Brink wordt benoemd tot wethouder van Druten door burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld.
Volledig scherm
Willy Brink wordt benoemd tot wethouder van Druten door burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld. © Gemeente Druten

Maas en Waal