Volledig scherm
ANP

Leraar uit Wijchen opgepakt voor ontucht op Puiflijkse school

PUIFLIJK - De politie heeft maandagmorgen een 42-jarige man uit Wijchen in zijn woonplaats aangehouden voor ontucht. De leraar zou op basisschool 't Geerke in Puijflijk ontucht hebben gepleegd met in ieder geval twee 8-jarige meisjes.

Op 27 april 2012 kwam de eerste melding binnen van een slachtoffer. De man, die een tijdelijk contract had, is daarop direct op non-actief gesteld.

Het daaropvolgende onderzoek door de politie leidde tot een tweede aangifte. De meisjes zaten beiden in groep 5 van 't Geerke, waar de man invalleerkracht was. Het is onduidelijk wat de aard is van de ontuchtige handelingen waar de leraar van wordt verdacht en hoe vaak de meisjes misbruikt zouden zijn.

De man was tegelijkertijd ook werkzaam op basisschool De Kleurencirkel in Druten en De Wijzer in Beneden-Leeuwen. De ouders van de betrokken groepen van de drie basisscholen zijn maandagavond over de aanhouding van de Wijchenaar ingelicht. Dat gebeurde op de scholen. Opvallend is dat tegen de Wijchenaar zes jaar geleden ook al een onderzoek is ingesteld vanwege ontucht. Die zaak speelde in Leiden, maar werd geseponeerd. Dinsdagmiddag om half vier zijn de ouders van de overige leerlingen, die op de drie scholen zitten, met een brief geinformeerd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal