Erik van Dinter met een van de mondkapjes van zijn actie.
Volledig scherm
Erik van Dinter met een van de mondkapjes van zijn actie. © Erik van Dinter

Maas en Waal blijft volle kracht bezig met mondkapjes maken

APPELTERN - Huisartsenpraktijk Maasbommel heeft maandag dertig mondkapjes van de actie Maas en Waal Helpt van Erik van Dinter in Appeltern gekregen. Van Dinter zet in ieder Maas en Waals dorp naaigroepen op die mondkapjes maken. 

Van Dinter kreeg  van zijn vrienden Ismail Kaya en Jan van Zoelen een kilometer elastiek en voor 4.000 mondkapjes op maat gesneden  lapjes. ‘Daardoor kunnen we nu langzamerhand ook het startschot voor de naaisters buiten ons dorp Appeltern de kapjes gaan naaien’, meldt Van Dinter. Hij verklaart nog steeds elastiek te kunnen gebruiken. 

200 kapjes weggegeven

De Maas en Waalse Sandra Tijnagel doneert 200 mondkapjes die ze als privépersoon heeft gekocht in China, zo laat ze via de hulpgroep Corona Hulp Maas en Waal weten. Ze meldt dat ze er nog meer kan bestellen, maar dat ze niet genoeg geld heeft om ook die kapjes te doneren. Ze wil ze wel tegen kostprijs verkopen aan zorginstellingen. Ze bezweert dat ze er zelf niets aan verdient.   

Veiligheidsbrillen naar Elisabeth

Frank Meijer uit Beneden-Leeuwen heeft 80 veiligheidsbrillen gedoneerd aan verzorgingshuis St. Elisabeth, 10 brillen aan woonvorm Lijnbaan en 10 aan de wijkzorg wijkzorg

Elastiek voor mondkapjes
Volledig scherm
Elastiek voor mondkapjes © Erik van Dinter
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal