Volledig scherm
Het gaat goed met de band DiX uit het Land van Maas en Waal. Foto: Eveline van Elk

Maas en Waalse band Dix helemaal 'hot'

NIJMEGEN - Het gaat goed met de band DiX uit het Land van Maas en Waal. De vier jeugdvrienden, inmiddels veertigers, presenteren zondag het album Sayonara, 'vaarwel' in het Japans. De cd verkoopt geweldig, de cd-presentatie is uitverkocht, hun muziek is gedraaid op Radio 2.

Sayonara is niet gewoon een mooie plaat, maar ook een eerbetoon aan Olaf van Oijen, de broer van zanger Erik. Eind 2007 zakte scheidsrechter Olaf uit Altforst in elkaar op het voetbalveld. Omstanders dachten dat hij een gele kaart trok, maar het was zijn hart. Hij was nog maar 37 jaar.

Nieuwe nummers had DiX al een tijdje klaar, maar de teksten ontbraken. Het lukte zanger Erik niet de juiste woorden te vinden. Tot op een dag het ene na het andere nummer boven kwam 'borrelen'. De meeste teksten gaan over Olaf. 'My friend and brother, where are you know?

Dix heeft zichzelf met de nieuwe nummers opnieuw uitgevonden: een melancholische sound die past.

In de zaterdagbijlage Spectrum (29-01-2011) van De Gelderlander staat een uitgebreid interview met de band Dix in hun oefenruimte in Alforst bij Appeltern.

Beluister hier twee nummers van de band


Buy some time
All gone astray

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal