Maas en Waalse promotie met hilarische boeren-videoclip

VideoBENEDEN-LEEUWEN - Met een hilarisch, strak in elkaar gezet videoclipje wordt sinds gisteren het Maas en Waalse plattelandsleven met een knipoog gepromoot op internet. Initiatiefnemer is Jochem van Gelder, zelf een rasechte Maas en Waler. 

Volledig scherm
Still uit Oewalekkerwa © dg

Op een bestaande reggaeton-achtige nummer is een dialecttekst gezet, onder de titel ‘Oewalekkerwa’. De clip is gisterochtend online gegaan en sedertdien staat de telefoon bij de hoofdfiguranten Theo en Erna van Oijen uit Beneden-Leeuwen niet stil. ,,Iedereen vindt het prachtig, wij trouwens ook", zegt Erna. 

Rappende agrariër 

Volledig scherm
Still uit Oewalekkerwa © dg

De clip is gemaakt door een Wijchens bedrijf en speelt zich af op de boerderij van Van Oijen. Het doet denken aan producties van Mannenkoor-Karrenspoor: ‘Mooi, mooi, mooi man’ en ‘het is lekker op de trekker’. De 76-jarige Theo speelt de hoofdrol als een soort rappende agrariër, Erna en Theo's zussen Marja en Henriëtte spelen drie dames die pogen hem te verleiden.

In eerste instantie was Theo benaderd voor zijn rol - alias Wimke van Oijen - omdat hij wel vaker bij lokale optredens - zoals vroeger bij de pronkzittingen van de carnaval - te zien is. Maar ook meteen het verzoek enkele dames als wulpse figuranten erbij te zoeken. 

Koeien, kippen en koffie aan de keukentafel 

Quote

Gewoon een leuk filmpje, waarbij we erg veel lol tijdens de opnamedag hadden

Erna van Oijen

De gelikte video staat vol snelle shots van tractoren, koeien en kippen, koffie aan de keukentafel met buurman Jo, weinig soepel dansende dames en een strak in de camera kijkende Theo.

Met het geluid van een kakelende kip verwerkt in de maat van de beat. ,,Gewoon een leuk filmpje over het boerenleven en over Maas en Waal. Beetje als ‘ik ben boer Harms’, in die sfeer", licht Erna toe. ,,Op de dag van de opnames hadden we ook vreselijk veel lol.”

Burgemeester Vincent van Neerbos van West Maas en Waal noemt Oewalekkerwa op Facebook - wederom met een knipoog - in potentie dé zomerhit van 2019. 

Volledig scherm
Oewalekkerwa © dg
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal