Volledig scherm
PREMIUM
De Kamper Kogge vertrekt vanuit Kampen. © Kamper Kogge.

Maasbommel terug naar de middeleeuwen met kogge in de haven tijdens feestweekend

REPORTAGEMAASBOMMEL - Het moet een spektakel worden: wie over de dijk naar Maasbommel fietst, ziet een middeleeuws zeilschip op weg naar de haven van de Hanzestad varen, vergezeld door tientallen grote en kleine historische schepen. Eenmaal in Maasbommel gaat de argeloze fietser onder een herbouwde stadspoort door. En langs een middeleeuwse schildwacht die hem vrolijk naar binnen wuift.

Grootse plannen hebben ze in Maasbommel voor hun themaweekend Hanzestad op 17 en 18 juli 2021. Het is een nieuw en spectaculair evenement aan het begin van de zomervakantie.

‘Iedereen in het dorp is enthousiast’

,,En het meeste is al gewoon rond”, benadrukt Gerrit Lazet, een van de initiatiefnemers. Het zeilschip, De Kamper Kogge, is dankzij een garantstelling van de gemeente al geboekt. De re-enactmentgroepen die voor de middeleeuwse aankleding gaan zorgen zijn benaderd en ,,iedereen in het dorp is enthousiast.”\

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal