Ter illustratie
Volledig scherm
Ter illustratie © ANP

Man uit Dreumel aan corona overleden in ziekenhuis Tiel

UPDATEDREUMEL/TIEL - Een 82-jarige man die woonde in zorgcentrum St. Barbara in Dreumel, is woensdag overleden aan de gevolgen van corona in het ziekenhuis van Tiel.

Hij is op 20 maart in het ziekenhuis opgenomen met een urineweginfectie. Daarvan herstelde hij, maar de coronabesmetting is hem fataal geworden. De man woonde twee jaar in St. Barbara. In dat zorgcentrum was hij een van de drie cliënten bij wie het virus is vastgesteld. 

Eentje daarvan verblijft nog in het zorgcentrum en wordt daar verpleegd. De andere, een vrouw van 98, werd positief getest, maar is inmiddels hersteld van corona, zo liet directeur van St. Barbara, Mariël Kolvenbach,  woensdag weten. 

‘Onwerkelijke tijd’

Burgemeester Vincent van Neerbos van West Maas en Waal spreekt op de gemeentelijke website zijn medeleven uit.  ‘Vandaag bereikte ons het droevige nieuws dat ook in onze gemeente een mede-inwoner is overleden aan het coronavirus', schrijft hij. ‘Namens het gemeentebestuur van West Maas en Waal wil ik onze oprechte deelneming uitspreken en de familie condoleren met het verlies van hun dierbare. Het is een onwerkelijke tijd waarin we nu leven en de werkelijkheid is hard en verdrietig wanneer je in deze omstandigheden afscheid van elkaar moet nemen.’ 

Besmettingen in de regio

Het aantal coronabesmettingen in Maas en Waal was gisteren met zeven gestegen. In de gemeenten Wijchen, Beuningen, Druten en West Maas en Waal waren dinsdag nog 50 geregistreerde besmettingen. De teller stond woensdag op 57.

Wijchen had het hoogste aantal coronapatiënten: 24. Een dag eerder waren dat er nog 23. In West Maas en Waal  ging de teller gisteren naar 11. In Beuningen groeide het aantal corona-getroffenen van 13 naar 15. In Druten ging de teller gisteren van 6 naar 7 geregistreerde besmettingen.

Maas en Waal