Foto: ANP
Volledig scherm
Foto: ANP

Meerwaarde Maas en Waal legt financiële basis leefbaarheidsproject

MAAS EN WAAL - De Stichting Meerwaarde Maas en Waal heeft 50.000 euro ter beschikking voor het bevorderen van de leefbaarheid in de streek. De gemeenten West Maas en Waal en Druten geven beide 7.500 euro. Bij die 15.000 euro legt de provincie Gelderland als alles goed gaat eenzelfde bedrag. De rest, 20.000 euro, hoest de stichting zelf op.

De regio rivierengebied en de Streekcommissie van de provincie hebben de provincie positief geadviseerd. Ze steunen de initiatieven van Meerwaarde. Ook krijgt de stichting steun van de woningcorporaties De Kernen en Alphons Ariëns.

De eerste projecten die gaan draaien, zijn Vraag en Aanbod en Beursvloer (uitwisseling van kennis en spullen tussen verenigingen, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven) en MVO-Award (een prijs voor maatschappelijk verantwoord ondernemen). Ook komt er een workshop voor verenigingen en stichtingen.

Door middel van deze projecten wil de stichting de leefbaarheid in de dorpen van Maas en Waal vergroten en dorpen onderling laten samenwerken. Ook moeten verenigingen er sterker door in hun schoenen komen te staan. En bedrijven worden gestimuleerd zich voor (lokale) goede doelen in te zetten.

Maas en Waal