Melk en kaas komen van de koe, niet van de supermarkt

videoDREUMEL - Waar komt de melk en de kaas eigenlijk vandaan? Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Kinderen komen doorgaans niet verder dan de supermarkt. Melk komt uit een pak en kaas uit plastic. Vandaag konden ze een kijkje nemen bij melkveehouderij Cruijsen Van den Boogaard in Dreumel. Voor de tweede keer deed deze boerderij mee aan de AH Buitendag.

Volledig scherm
© Flip Franssen

Leveranciers van de supermarktketen stellen hun deuren op deze dag open om bezoekers te laten zien waar de oorsprong ligt van de producten die ze in de winkel kopen. 

In Dreumel was het een drukte van belang. Een lange rij geparkeerde auto's langs de Dalenweg en een blauwe vlag met logo van de supermarkt markeerden de boerderij van de familie Cruijsen. Naar schatting kwamen zo'n 800 mensen naar Dreumel om er een kijkje te nemen. Anke Cruijsen is aangenaam verrast door het aantal bezoekers: ,,Ze komen niet alleen uit de buurt, maar ook van verder weg. Ik zie een hoop mensen die ik niet ken.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal