De 11-jarige Jesse krijgt hulp bij het metselen van zijn muurtje. Het is niet helemaal ‘zijn ding’: ‘Ik wil dierenarts worden.’
Volledig scherm
PREMIUM
De 11-jarige Jesse krijgt hulp bij het metselen van zijn muurtje. Het is niet helemaal ‘zijn ding’: ‘Ik wil dierenarts worden.’ © Koen Verheijden

Metselen op tweede Techniekdag Maas & Waal. ‘Het is niet het makkelijkste dat ik ooit gedaan heb’

AFFERDEN - Voor de een is er niets mooiers, voor de ander is het ‘niet zijn of haar ding’: techniek. Maar hoe kom je daarachter? Daar is de Techniekdag Maas & Waal voor. Basisschoolleerlingen steken de handen uit de mouwen bij technische bedrijven in de regio.

2 reacties

 • Theo Binnendijk

  1 maand geleden
  Natuurlijk is het de eerste keer moeilijk, maar metselen is niet zo maar een beroep. Het is een vak met vele kanten, om dat te leren is natuurlijk tijd nodig. Maar goeie metselaars zijn straks goud waard. Geen uitstervend beroep, maar een beroep met toekomst. Denk alleen al aan restauratie metselwerk, wie kan dat straks nog? Kies nooit het gemakkelijkste beroep, daar zijn er straks teveel van.
 • J. Zomers

  1 maand geleden
  Kinderen zijn handig op de computer en smartphone... dit is tijdrovend en een stuk moeilijker. Bouwen met een 3D-betonprinter vinden ze interessant en is duurzamer * leren ze op school.
 1. René en Dagmar verloren hun dochter door ongeluk: ‘We willen dat de naam Anne genoemd blijft worden’
  PREMIUM
  ik mis je

  René en Dagmar verloren hun dochter door ongeluk: ‘We willen dat de naam Anne genoemd blijft worden’

  ,,Op de momenten dat we Anne enorm missen, voelt het alsof ze heel dichtbij is. Het is niet zo dat we de hele dag verdrietig zijn, maar soms ben ik dat wel en dat vind ik helemaal niet erg. Ook door mee te werken aan deze rubriek willen we graag onze herinneringen aan Anne in leven houden’’, zegt René Mijling (63) uit Druten over zijn dochter. ,,We willen dat de naam Anne genoemd blijft worden’’, vult zijn echtgenote Dagmar Mijling-Rosenbrand (56) aan.

Maas en Waal