Volledig scherm
Voorbeelden van illegaal vuurwerk. © ANP

Minder vuurwerkoverlast in regio, wel illegaal vuurwerk gevonden

MAAS EN WAAL - De vuurwerkoverlast in Maas en Waal valt vooralsnog mee, zo constateren de wijkagenten. Er kwamen bij de politie minder klachten binnen dan in dezelfde periode vorig jaar. 

In de regio rondom Nijmegen (naast de vier Maas en Waalse gemeenten ook Berg en Dal en Heumen) klaagden van 1 november tot nu toe 63 inwoners over vuurwerk. Vorig jaar waren dat er die tijd tien meer. 

Vooral in Druten is er flinke daling te zien: van vijftien naar negen. In Wijchen nam het aantal telefoontjes ook wat af in vergelijking met 2016: van 17 naar 15. Inwoners van Beuningen belden tot nu toe elf keer de politie. Dat is één maal vaker dan een jaar geleden. In buurgemeente West Maas en Waal ligt het aantal klachten, dat gehalveerd is van zes naar drie, altijd wat lager. 

Illegaal vuurwerk

De afgelopen tijd heeft de politie op zes plekken in deze regio illegaal vuurwerk in beslag genomen. Via de landelijke eenheid die daar actief opsporing naar doet worden de agenten hiervan op de hoogte gebracht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal