Mister Middenstand van Druten, Benno van Altena: ‘Ik luister altijd eerst’

INTERVIEWDRUTEN - Iedere dag loopt Benno van Altena (69) even door het centrum van Druten. Gaat dan weer eens die winkel in en dan weer een andere. Maakt een praatje. Van zijn fotozaak heeft hij allang afscheid genomen. Maar de winkeliers, horecaexploitanten en andere ondernemers gaan hem nog steeds aan het hart. Benno van Altena is Mister Middenstand van Druten. 

U komt uit een middenstandsgezin?
,,Mijn vader was eigenlijk bakker. Maar hij kreeg last van bakkerseczeem. Fotografie was zijn hobby, maar het werd toen zijn vak. Dat was aan het eind van de oorlog. Hij had een Leica van 1938. Daar maakte hij pasfoto's mee. Hij ontwikkelde foto's van Indiëgangers die terugkwamen. Ik begon op mijn 14-de bij mijn vader in de zaak en had op mijn 22-ste alle diploma's. Twee jaar later kocht ik de zaak over. Ik heb 42 jaar in de zaak gewerkt.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal