Aan het werk in het atelier van ByKay.
Volledig scherm
Aan het werk in het atelier van ByKay. © Kay Poelen

Mondkapjes naaien in heel Maas en Waal, ook stofzuigerzakken zijn welkom

BEUNINGEN - Mondkapjes maken, neemt een grote vlucht in Maas en Waal. Ook in Beuningen gebeurt het nu. Schoenmakerij & Sleutelservice Beuningen-van den Berg bewerkt nu geen leer maar naait katoenen mondkapjes voor de zorg. 

De ondernemer meldt op Facebook dat naaisters welkom zijn om zich bij het naaiteam aan te sluiten. Ze werken dan vanuit hun eigen huis. De mondkapjes gaan naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen.

In ieder dorp een naaigroep

In Appeltern is Erik van Dinter bezig met het aansturen van naaigroepen in de hele streek. Hij streeft ernaar in ieder dorp een groep aan het werk te hebben. Vanuit huis en vrijwillig. De mondkapjes doneert hij aan de zorg. 

De eerste 105 kapjes gaan naar De Strang in Beneden Leeuwen waar de Appelternse Charlotte Veens, met haar zus en broer, een woongroep heeft opgericht. 

Stofzuigerzakken

In Wijchen is onderneemster Kay Poelen actief. Zij maakt normaliter babydraagdoeken. Nu is haar team, samen met tientallen mensen thuis, bezig met het naaien van mondkapjes.

Annemiek Auwens uit de gemeente West Maas en Waal doet op Facebook een oproep aan mensen die stofzuigerzakken hebben die zij niet meer gebruiken. Daar worden mondkapjes voor de verpleging van zorgcentrum St. Barbara in Dreumel van gemaakt.

Maas en Waal