Jaap van der Veen van het Museum Tweestromenland.
Volledig scherm
PREMIUM
Jaap van der Veen van het Museum Tweestromenland. © Eveline van Elk

Museum Tweestromenland Beneden-Leeuwen: 'Denk vanuit bevolking, niet vanuit museum’

INTERVIEWBENEDEN-LEEUWEN - Een wederopstanding. Die wil Jaap van der Veen met Streekhistorisch Museum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen bewerkstelligen. Het wordt moeilijk maar de Drutense specialist in cultuurhistorie gelooft erin. Het museum moet een doorstart maken nadat de deur op 1 februari dicht ging. De gemeente West Maas en Waal wilde geen subsidieverhoging toekennen.

3 reacties

 • Pjotr

  3 jaar geleden
  De gemeente krijgt hier toebedeeld dat ze niets willen doen.Het museum betaalt nog geen € 1.000,=, de huurprijs van een vrijstaande eengezinswoning!Ook wordt er geen vermelding gemaakt van de subsidie op het gebouw van ruim € 17.000,= per jaar. Kosten die de gemeente voor haar rekening neemt (belasting, onderhoud, verzekering En deze meneer vergeet te vertellen dat er elk jaar meer dan € 9000,= subsidie binnen wordt geharkt. Ze hebben de stekker eruit getrokken terwijl er € 20.000,= op hun rekening staat.  
 • Frits

  3 jaar geleden
  Het blijft trekken aan een dood paard, zie dat toch eens in. Jammer van de tijd die er in gestopt wordt.
 • Ook

  3 jaar geleden
  Alweer mooie plannen maar nog steeds 0,0 aan keiharde financiële toezeggingen zodat er volgens mij nog steeds geen bestaansgrond is voor dit museum. Er is niet echt is veranderd dus sinds de sluiting.

Maas en Waal