Volledig scherm
Getijdenboek Van Bronckhorst-Batenburg. © DG

Museum Wijchen zoekt boekbinders en boeken

WIJCHEN - Het Museum Kasteel Wijchen zoekt met de hand ingebonden boeken en boekbinders die dit traditionele vak nog steeds beoefenen.

Het museum opent in november de expositie Strengels & Letters. Boeken maken in middeleeuws Gelre. Bijzondere handgebonden folianten zijn daarvoor natuurlijk welkom als materiaal om te tonen.

Wie een boekbinder kent kan zich voor 15 oktober bij het museum melden. Ook boekbinders zelf kunnen zich melden, net als mensen die hun bijzondere handgebonden exemplaar in bruikleen willen geven. 

De expositie laat onder andere zien hoe een boek in de vijftiende en zestiende eeuw gemaakt werd. Toen waren er perkamentmakers, papierscheppers, verluchters, boekdrukkers en boekbinders actief. Hun rol wordt belicht. Ook wordt er van alles verteld door het Batenburgs Getijdenboek en kunnen bezoekers door een kopie bladeren.

Contact: e-mail contact@museumwijchen.nl of telefoon 024 6424 744.

Volledig scherm
Getijdenboek Van Bronckhorst-Batenburg. © DG
Volledig scherm
Getijdenboek Van Bronckhorst-Batenburg. © DG
Volledig scherm
Getijdenboek Van Bronckhorst-Batenburg. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Man wil ex spreken, maar krijgt diepe steekwond van haar nieuwe vriend

    Man wil ex spreken, maar krijgt diepe steekwond van haar nieuwe vriend

    ARNHEM/ BEEK/ WIJCHEN – Een man stapt uit een auto en loopt naar een woning. Een bewoner komt naar buiten en loopt naar de bezoeker. Het volgende moment pakt hij de bezoeker bij zijn keel. Even later blijkt dat de bezoeker in zijn nek is gestoken. Blijkt uit camerabeelden die woensdag werden getoond op de rechtbank in Arnhem. Dat het slachtoffer aanwezig kon zijn bij de strafzaak tegen een inwoner (20) van Beek-Ubbergen is volgens de officier van justitie een kwestie van geluk.

Maas en Waal