Volledig scherm
Ulto en de Stichting Historisch Besef Beuningen willen de muziekkoepel in Winssen opknappen. © Eveline Van Elk

Muziekkoepel Winssen is ‘grootste openluchtpodium van Maas en Waal’

WINSSEN - ,,De koepel is het grootste openluchtpodium van Maas en Waal”, zo vindt Hubert Tromp die de kermis van Winssen naar de plaatselijke muziekkoepel haalde. Zijn enthousiasme wordt volgens de werkgroep voor reanimatie van de muziekkiosk door velen gedeeld.

De werkgroep hield onlangs een bijeenkomst om de meningen te peilen van diverse groepen in het dorp. De koepel is tot gemeentelijk monument verklaard en de werkgroep wil het gebouw opknappen. Maar alleen als het weer een functie krijgt voor allerlei dorpsactiviteiten. Volgens werkgroeplid Ton van den Berg lijkt het er sterk op dat die opzet gaat slagen.

Openluchtkerkdienst

Momenteel wacht de werkgroep op de resultaten van een enquête die het heeft verstuurd naar aspirant-gebruikers. Over vier weken zijn de resultaten bekend. Maar op de bijeenkomst werd al duidelijk dat Stichting Historisch Besef Beuningen op 14 en 15 december de Open Monumentendag in de koepel gaat houden, met op zaterdag een dag voor de jeugd en op zondag onder meer een expositie en een openluchtkerkdienst. 

Uitwisseling met Amsterdam

Ook komt er waarschijnlijk een uitwisseling met een Amsterdamse club die concerten houdt in muziekkoepels in de hoofdstad. En het Winssense koor Vision wil misschien wekelijks in de muziekkiosk gaan repeteren. Dat het koor dan heel zichtbaar is, zou kunnen leiden tot meer leden, denkt Vision.

Koepel hoort bij het dorp

De koepel is van muziekvereniging Ulto en staat op de grond van de kerk. Ulto wil er ook meer gebruik van gaan maken. De algemene teneur van de inwoners van Winssen is volgens Van den Berg dat de muziekkoepel niet mag verdwijnen en dat het gebouw hoort bij het dorp. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal